Shoppingtips för COVID-19-konsumenter

Konsumenter i COVID-19-generationen är mycket försiktiga med sina pengar. 73 procent är oroliga för flygresor och delade miljöer. De är också försiktiga med att gå till mataffären eller restaurangen där det finns ett stort antal andra shoppare.

Dessa konsumenter tenderar att handla efter värde och väsentligheter. Om du är en av dem kan de här tipsen hjälpa dig att få ut det mesta av din shoppingtid. I den här artikeln diskuterar vi tre viktiga tips som gör det lättare att shoppa för din budget.

Onlineshopping är bra om du handlar efter varor som är likadana. Exempel på detta är skrivartoner, toalettpapper och vindrutevätska. Det finns dock tillfällen då du kan hitta en frukt eller grönsak som är för övermogen eller för mogen. De flesta återförsäljare tillåter returer, men många har karensperioder där du kan returnera produkten utan att drabbas av en straffavgift. Dessutom är det också bra att handla på nätet om du köper kläder eller skor som du inte kan prova på personligen.

En annan viktig punkt om shopping är att det kan lindra effekterna av depression och sorg. Även om vissa shoppingvaror kan vara billiga är priserna relativt höga. Därför är efterfrågan på dessa produkter mycket elastisk. Alternativt, om ett billigare substitut blir tillgängligt, kommer det att flytta kunden till en konkurrerande produkt. Nyckeln är att bestämma vad din budget tillåter dig att spendera på shopping. Och när du väl vet hur mycket du är villig att spendera kan shopping vara ett bra sätt att få den bästa affären.

Fem tips för shopping på nätet

Demokratiseringen av shoppingen har gett konsumenterna ett oöverträffat urval av hur och var de kan handla. Med så många alternativ som finns tillgängliga i dag ställer e-handeln företagen inför en ny utmaning: att garantera säkerheten vid online-transaktioner.

Här är fem tips för nätshopping som hjälper dig att undvika potentiella risker. Se till att endast köpa från välrenommerade säljare. Dubbelkolla alltid recensioner. Om du är missnöjd med produkten ska du kontakta säljaren för att få den återbetalad.

Tänk på dina kunders demografi. De tidiga onlineköparna var mestadels män och unga utbildade män, men 2001 utgjorde kvinnorna 52,8 procent av onlinepopulationen.

Allt fler konsumenter började handla på nätet för första gången under julhandeln 1999, och den ökande populariteten ledde till att både nystartade och etablerade återförsäljare upprättade webbplatser med ett brett utbud av produkter.

I takt med att fler konsumenter började använda Internet för att handla förbättrade många återförsäljare på nätet sin kundservice och utökade sin verksamhet för att möta efterfrågan.

Returpolicy. När konsumenter handlar på nätet är de kanske inte medvetna om hur lång tid det tar för en vara att nå dem. Vissa konsumenter oroar sig för hur lätt det är att returnera en vara om de inte gillar den.

Tidigare var de tvungna att kontakta återförsäljaren direkt eller betala en expeditionsavgift och vänta länge på att få en ersättning. Nätbutikerna har numera mycket bättre retur- och återbetalningspolicyer. Men även om det är lättare att handla på nätet måste konsumenterna vara försiktiga för att undvika bedrägerier.