Vänta dig en lön som bemanningssjuksköterska i Norge

Att jobba utomlands som sjuksköterska via bemanning kan vara en bra möjlighet för dig. Till exempel kan du på detta vis få ytterligare arbetslivserfarenhet och även utforska nya platser. Dessutom kan du få en bra lön som bemanningssjuksköterska i Norge. Här tittar vi närmare på några av de främsta fördelarna med att jobba på detta sätt!

Ett arbete med hög lön som bemanningssjuksköterska i Norge väntar på dig

Visste du att du kan vara anställd hos ett svenskt företag men trots detta få lön som bemanningssjuksköterska i Norge? Detta beror på att det finns vissa svenska bemanningsföretag som specialiserar sig på att hyra ut just sjuksköterskor till norska uppdragsgivare som de samarbetar med. Som vi redan har varit inne på kan du räkna med att få bra betalt för ditt arbete som konsult. Dessutom finns det alltså även flera ytterligare fördelar med att ha ett arbete i utlandet.

3 fördelar med att bli uthyrd till norska uppdragsgivare inom vården

Fördelarna med att låta dig hyras ut till norska uppdragsgivare är:

  • Den förhållandevis höga lönen. Först och främst kan du räkna med att få en förhållandevis hög lön som bemanningssjuksköterska i Norge. Lönenivån är som bekant generellt sett högre i vårt grannland än vad de är här hemma i Sverige. Därför kan du också få bättre betalt för det jobb som du gör för norska uppdragsgivare jämfört med vad svenska arbetsgivare och uppdragsgivare erbjuder.
  • Att du är väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden. Det finns en stor efterfrågan på svenska sjuksköterskor i Norge. Därför är de norska uppdragsgivarna villiga att betala en bra lön för dina tjänster. Därmed är timlönen ofta betydligt högre än vad den är i ditt hemland Sverige. På så vis kan norrmännen locka till sig mer kvalificerad arbetskraft. Som ett resultat av detta kan du tjäna en hel del pengar på att välja konsultlivet i vårt västra grannland.
  • Att du kan öppna upp dig för nya möjligheter. När du väljer att jobba utomlands öppnar du också upp dig för fler jobbmöjligheter. Det råder trots allt en brist på sjuksköterskor i flera länder i Norden och Europa. Därmed har du möjlighet att jobba för många olika uppdragsgivare och bygga en bred bas av arbetslivserfarenheter.