Investera i fastigheter

Du har åtagit sig att köpa en förvaltningsfastighet och du har råd med det, eller hur? Agenten måste visa det engagemanget, men gör han det? Han behöver inte bara bevisa det, han måste visa det.

Låt oss säga att du flyttar in i en bostadsrätt komplex och du upptäcker att det finns en investeringsenhet tillgänglig för uthyrning, samt en ägare ockuperade enhet. Ägaren undertecknar ett hyresavtal med fastighetsförvaltaren och efter att ankomstdatumet har satts, tecknar din hyresgäst även hyresavtalet. Nu har ägaren en hyra och kanske en buy-to-let situation. Tror du att din agent kommer att fokusera på detta i sin presentation? Kanske din mäklare har kontaktat inteckning långivaren för att försöka säkra ett lån. Om detta gjordes, skulle hans presentation har visat hur din förvaltningsfastighet har en bättre kreditvärdighet än andra fastigheter som hyrs ut. Den förvaltningsfastigheter agent kommer att behöva vara där för att presentera starkare information till långivaren.

Så vad behöver du för att se till att det är din investering fastighetsmäklare fokuserar på? Vad vill du att han ska visa dig när du ser honom? Du vill ha en fastighetsmäklare som är fokuserad på vad som kommer att hända med dig när du gör köpet. Du vill inte att han slösar tid på att prata om vad dina hyresgäster ska göra om du någonsin väljer att sälja fastigheten.

Anlita en fastighetsmäklare

Enligt min mening, om du vet att du ska köpa en förvaltningsfastighet, du vill ha en mäklare som har gjort forskning och är ledande inom området. När han visar dig sina presentationer han bör kunna gå igenom varje steg i processen. Du vill höra det från honom, så du vill att han verkligen ska tro på vad han säger. Han bör ha en mängd kunskap i förhållande till vilken typ av förvaltningsfastigheter du tittar på. En stark erfarenhet och en dokumenterad meritlista är nyckeln. Det första intrycket du vill få är att förvaltningsfastighets mäklaren är intresserad av vad du säger och att han vill vara där för dig hela tiden. Alltför ofta, när jag intervjuar en potentiell investering fastighetsmäklare, hör jag honom tala om fastighetsmäklare men sedan ta reda på att det var en fastighetsmäklare som gjorde arbetet för honom. Enligt min mening, när en fastighetsmäklare är den som gör jobbet, bör de belönas. Om du har att göra med en bra, erfaren mäklare, då du kommer att bli bättre när du ser dig omkring för förvaltningsfastigheter. Det är det enda sättet du kommer att få det bästa.

Ett varningens ord till den framtida förvaltningsmäklaren, hoppa inte in med båda fötterna innan du ser honom göra en presentation. Du borde ta dig tid att lära känna honom innan du begår. Det är inte att säga att du inte kan hitta en dålig mäklare förvaltningsfastigheter om du behöver. Men det är en dubbelriktad gata. Om han har mycket erfarenhet i branschen och han har byggt upp ett gott rykte, bör han kunna få dig en hel del på din förvaltningsfastighet.

En bra investering fastighetsmäklare är en som förstår dina behov, och kan möta dem. Han eller hon kommer att kunna berätta vad du kan förvänta dig, och i de flesta fall kommer han eller hon ge dig ge dig ge dig gedigna råd som bygger på erfarenhet. Om förvaltningsfastigheter mäklare vet sina grejer, då är det hans eller hennes jobb att visa dig exakt vad du kan förvänta dig och hur man får det. Verkligheten är att du vill ha en investering fastighetsmäklare som kommer att behandla dig rätt. Och om han inte kan leverera dig det bästa priset för din investering egendom, då han inte förtjänar ditt företag. Investera i en bra investering fastighetsmäklare och han eller hon kommer att betala av i god vinst på lång sikt.

Besök jordfastighet.se för vidare information.